September 20, 2014, 06:08:25 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Sequenser's buttons+Logic  (Read 548 times)

Vivee

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Sequenser's buttons+Logic
« on: November 08, 2012, 01:02:08 pm »
 Hi everyone! Tell me please how can I check sequencer's buttons (play, stop, etc) if they work or not? I have Logic and that buttons don't work and i don't know why. they don't work because it is necessary to change any parameters in Logic or don't work at all in my controller? :-\

inergy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Sequenser's buttons+Logic
« Reply #1 on: December 29, 2012, 03:47:08 am »
you might need to set them to "Control Toggle" in the midi control center.  Here's what I did to get them working in Reason 5:

1) connect lab49 to reason in the midi preferences
2) close reaon
3) open the midi control center
4) click "default values" on the right
5) select the play/stop/record buttons
6) change each "mode" dropdown to "Control Toggle"
7) click "save" on the right and save the profile so you can easily "load" it each time you fire up the midi control center
 click "send to keyboard on the right"
9) close the midi control center
10) shut the power switch on your lab49 off, then back on after a few seconds

Now your sequencer buttons should behave properly in most apps.

Now, if only anybody knows how to make the drumpads work in Reason, FL Studio, or Pro Tools, that would be awesome

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines