August 22, 2014, 04:05:41 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: JP8V 'MissingInst/ADSR' issue.  (Read 645 times)

PaulHurst1968

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
JP8V 'MissingInst/ADSR' issue.
« on: January 13, 2013, 01:19:37 pm »
Hi,
I have just updated my V Collection2 to V3. The install appeared to have gone smoothly with all instruments available as Standalone/VSTi with one exception.
Jupiter 8V, now at version 2.5.3 (from ver 2.0.2) has a longer Release time (ampADSR) affecting all my own patches.
The LFO rise time also seems to have changed giving a longer rise/delay.

Also, when loading a project in Cubase 6.5.3 32bit it claims Jupiter 8V could not be found or is a missing instrument, even though it is available in the VST instrument list and shows in the 'Plug-in Information' list in of 'Devices'.
The missing instrument is shown as "Jupiter 8V2 Steinberg Media Tech' Cubase6.exe C:\Program Files (x86)\steinberg\Cubase6" directly under the Arturia JP8V.dll in the steinberg\Vstplugins entry.

So now I'm having to re-select JP8V as an instrument, then the patch from my saved presets and then adjust the release time and resave.
This behaviour is the same across two different laptops running W7 and Cubase 6.5.3.

Anyone else experienced this behaviour? Why only the JP8V2?

JP8V2 still appears to be the most temperamental instrument with issues that still need addressing in my opinion.
I want to use it but it doesn't inspire confidence.
 

hogruh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 1
Re: JP8V 'MissingInst/ADSR' issue.
« Reply #1 on: November 05, 2013, 06:14:37 pm »
Hello!
I had exactly the same problem after upgrading from v2.0.2 to 2.5.5, on a W7 and Cubase 5.
I solved it by downgrading to 2.0.2, and now I'm about to test the different upgrades to see exactly from whoch one the problem appears!
Hope it helped you!

Adrien

  • Global Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 272
  • Karma: 3
Re: JP8V 'MissingInst/ADSR' issue.
« Reply #2 on: November 05, 2013, 10:48:18 pm »
Hello

This is bad, I hope you can find something.
You should directly enter in contact (PM) with ben arturia.
He will look at this with you, and might help us to find this.

Best
Adrien Courdavault
DSP & Software engineer
Arturia

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 517
  • Karma: 30
Re: JP8V 'MissingInst/ADSR' issue.
« Reply #3 on: November 08, 2013, 04:11:49 pm »
You are right i notice a big difference of release time.
We are working on it.
I transmit the confirmed bug to the developper (case 116127)


Thanx again for you report.
« Last Edit: November 08, 2013, 04:14:43 pm by ben arturia »
.......testing.......

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines