September 18, 2014, 11:49:04 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Keylab 61 doesn't work properly  (Read 1393 times)

jmcecil

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
  • Karma: 3
Keylab 61 doesn't work properly
« on: July 25, 2013, 01:47:36 am »
So, I flashed to 1.24. Now the keys don't work at all, the faders are inversed (push up makes faders go down in Analog Lab), Knobs control random things .. i.e. twiddle knob scrolls select .. twiddle different knob controls Cutoff .. go back to first knob it now controls reso ... volume doesn't do anything ..  what's up?  This is pretty crappy.
« Last Edit: July 25, 2013, 02:53:47 pm by David@Arturia »
cpu:i7 980x - RAM:12gb -  OS:Win8x64 - Interface:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 -  MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru -
Host: Cubase 6.5/7 x64 | Reaper 4.5 x64 |Wavelab 8 x64 - Arturia Stuff: V Collection | Spark | Keylab 61

morfic

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: Keylab 61 doesn't work properly
« Reply #1 on: July 25, 2013, 09:08:06 am »
try saving your config anyways in midi control center
then hit the default values button
send it to the keylab61
store it in say memory 01
recall it again

my keylab49 was unresponsive, then acted random on 1.24, right after flashing
restoring default values and then fixing what was "off", (like pad toggling instead of playing notes) made my keylab49 at least usable now
in NI synths and other VSTi, all perfect since i MIDI learn them anyway, my config now only does not move P2 in Analog Lab

Maybe this helps your keylab61 in any way until Arturia figures out how to make flashing fool proof and includes a perfect and recallable memory 00 setting after upgrading

rbocquier

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: 2
Re: Keylab 61 doesn't work properly
« Reply #2 on: July 25, 2013, 12:17:41 pm »
You need to reset to default: power up keyboard while holding both octave buttons
We will manage to add that to procedure documentation.
« Last Edit: July 25, 2013, 02:53:45 pm by David@Arturia »
Robert
Arturia team

jmcecil

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 68
  • Karma: 3
Re: Keylab 61 doesn't work properly
« Reply #3 on: July 25, 2013, 01:08:31 pm »
You need to reset to default: power up keyboard while holding both octave buttons
We will manage to add that to procedure documentation.
That worked, thank you! 
cpu:i7 980x - RAM:12gb -  OS:Win8x64 - Interface:Lynx Aurora, Komplete Audio 6 -  MIDI:Midisport 4x4, Quadra Thru -
Host: Cubase 6.5/7 x64 | Reaper 4.5 x64 |Wavelab 8 x64 - Arturia Stuff: V Collection | Spark | Keylab 61

Dav1d

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 561
  • Karma: 27

monogee

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: Keylab 61 doesn't work properly
« Reply #5 on: July 28, 2013, 03:40:16 pm »
Thanks Morfic, that seemed to work.  ;D  I will keep ya'll updated if it goes back to acting strange. 

monogee

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: Keylab 61 doesn't work properly
« Reply #6 on: July 28, 2013, 03:41:37 pm »
rbocquier, your tip also helped.  Thanks so much.   ;D

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines