August 01, 2014, 01:58:15 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: HELP!!! Analog Factory 32 Not Sending MIDI Notes  (Read 368 times)

Synthology

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
HELP!!! Analog Factory 32 Not Sending MIDI Notes
« on: August 17, 2013, 08:32:36 am »
Dear Pals,
I just purchased an Arturia analog factory 32 MIDI keyboard. Right after connecting that to the computer using a usb cable, the driver got installed (it comes as a plug and play device). The first thing I did was to see if it sent MIDI messages correctly.
So I used MIDI-Ox to check that, and the problem popped up!  ???
All sliders, knobs and wheels worked correctly- but the main part -the piano keyboard is not sending any notes as midi signals- as MIDI-Ox shows.
I re-initialized the device using (-and+) buttons, and it didn't help. The interesting fact is that apparently the piano keys send messages internally, since they are responsive when adjusting the after-touch, that is, pressing any piano key sets the red light to the third LED, but no MIDI note comes out of the device, neither to the computer, nor to my hardware tone generating machine.
Has any of you been experiencing a similar problem or fixed it successfully?
I sincerely appreciate your responses.
« Last Edit: August 17, 2013, 08:40:47 am by Synthology »

Dav1d

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 544
  • Karma: 26
Re: HELP!!! Analog Factory 32 Not Sending MIDI Notes
« Reply #1 on: August 28, 2013, 04:37:19 pm »
In these cases, we will need to change the keybed.
Have you opened a ticket?

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines