April 23, 2014, 07:03:21 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: CPU load!!! totally unusable  (Read 483 times)

MtotheC

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
CPU load!!! totally unusable
« on: September 25, 2013, 04:09:42 pm »
Playing with the Analog Lab multi setting and no matter what patch I'm using, one note yields a CPU of 124%!  I turn my wi-fi connection off, as well.  I now cannot use any synth in the V Collection without a CPU overload.  No Analog Lab and not as plug in for Ableton.   :'(
512 Samples/ 44,100 Hz
I have a Mac 2.53 ghz
4g RAM
10.8 OS

ilove

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Re: CPU load!!! totally unusable
« Reply #1 on: September 27, 2013, 05:36:01 pm »
It's not your computer; it's buggy software. I've maxed out my computer as well.  (rMBP) 2.7 Ghz i7 16GB DDR3  I get clicks and pops on standalone and more often if I try to use the analog lab as a plugin in a logic session.  Pops and clicks start occurring at 90%

Considering returning my Keylab 49 because I can't even get a customer service response regarding a pad issue I'm having.  :(
« Last Edit: September 27, 2013, 05:38:45 pm by ilove »

witchmaster

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: CPU load!!! totally unusable
« Reply #2 on: October 13, 2013, 11:53:04 am »
Having the same problem. It's amazing that a company can release something this flawed, totally unusable product.

bondsong

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: CPU load!!! totally unusable
« Reply #3 on: December 28, 2013, 12:16:22 am »
Same here, totally useless piece of software.

Updated to 1.0.5 and the CPU usage went down by ~ half

MBP 2.2 ghz 16 GB Ram

Frank
« Last Edit: December 28, 2013, 08:23:25 am by bondsong »

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines