July 24, 2014, 06:01:57 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Minibrute cv in from Microbrute fail...  (Read 916 times)

MDZA

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Minibrute cv in from Microbrute fail...
« on: November 15, 2013, 02:09:11 am »
Hi,

I'm having problems receiving cv information from the Microbrute, I can CV/Gate just fine from the MiniB to the MicroB but the other way around only gate works.

The only way I can get it to (kind of) work is to patch the cv out from the MicroB to" Amp to Vco" on the MiniB, the MiniB changes pitch but has about three octave up difference.

Am I just being stupid or is there some hidden menu some where?

Speaking of Octave, would be grate to have and octave switch of sorts to run the MicroB as a second Oscillator for the MiniB, how hard would it be to implement with a key combo?

Thanks and awesome work (very happy chap here).

MDZA

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 680
  • Karma: 29
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #1 on: November 15, 2013, 10:48:14 am »
You have to plug microbrute "Pitch Out" to minibrute "Pitch(to VCO".
the notes played on the micro will be transposed on the mini by the value of the latest key you pressed(on the mini), left C key at octave 0 setting can indeed give you a 3 octaves transposition
Bruno
Arturia Hardware

MDZA

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #2 on: November 15, 2013, 11:01:08 am »
Ah yes! Awesome, that's both question answered. Thank you!

MDZA

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #3 on: November 15, 2013, 11:46:56 am »
Just to confirm (sorry jumped the gun), there will always be an octave difference when using cv?

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 680
  • Karma: 29
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #4 on: November 15, 2013, 01:36:26 pm »
right after power up, if you don't use the keyboard, it will be 0 transpose. then the lowest you can achieve with current firmware is +1 octave indeed.
In the next Firmware update, I added a -3 octave switches position, that will enable you to get the missing octave (from 0 to +1). Exactly as it's done on MicroBrute.

 
Bruno
Arturia Hardware

snowcrash

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: -1
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #5 on: December 03, 2013, 01:50:36 pm »
In the next Firmware update, I added a -3 octave switches position, that will enable you to get the missing octave (from 0 to +1). Exactly as it's done on MicroBrute.
Thanks Bruno, for adressing this issue, great news! 8)

beefinator

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 135
  • Karma: 0
    • Soundcloud page
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #6 on: December 09, 2013, 10:14:04 pm »
Any date estimate on that new firmware?

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 680
  • Karma: 29
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #7 on: December 10, 2013, 10:12:45 am »
I hope to have a beta to be tested by the end of the month.
Bruno
Arturia Hardware

lushfolliage

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Minibrute cv in from Microbrute fail...
« Reply #8 on: May 01, 2014, 05:01:43 pm »
Great thread.   because, I'm such a rookie when it comes to CV gate , etc coming from MIDI.   Anyway thank you... It plays on pitch..  Whewwww..  I was worried why the Microbrute only sequences the Minibrute on 1 pitch lol..  I didn't know about the Pitch out from Micro to Pitch to vco.. 

I feel happy now.. 

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines