September 02, 2014, 01:47:57 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Problems with Keylab 49  (Read 652 times)

francisbdf49

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Problems with Keylab 49
« on: December 03, 2013, 06:30:40 pm »
Hello, I have the Keylab 49 and I have two main problems I can not solve:

- I can not switch between multiple midi channels using keylab as master keyboard on live even if the plug is used analog lab

- Unable to update the firmware noon control center despite the tutorial provided with the upgrader

- I regularly lost control of my plugs as if keylab logged out suddenly

- Finally, when I work on a loop, the controls sometimes begin to change haphazardly, it gives me the impression that automation is recorded without my request


Have you ever encountered these problems and you have to solve them?

Thank you in advance

francisbdf49

kidharpoon

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
  • Karma: 5
Re: Problems with Keylab 49
« Reply #1 on: January 27, 2014, 05:01:26 pm »
I am having a very similar problem.

My keylab 49 appears to be affecting my midi cc messages randomly.

For example, I am using the NI Maschine as a plugin within Logic Pro x and some of my sounds suddenly start to automate tuning. NOT when Logic is playing but whilst I am hitting a pad.

I've found that it is the Keylab which is causing this as if I unplug it and reconnect the keylab it settles down. This has crashed my logic session a couple of times so its a bit of a pain in the butt!

I hope they look into this soon.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines