September 16, 2014, 05:32:07 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Analog Lab 1.1  (Read 4617 times)

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: 30
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #30 on: January 08, 2014, 02:46:06 pm »
up ! 4th beta to try boys !
.......testing.......

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 439
  • Karma: 19
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #31 on: January 09, 2014, 12:44:52 am »
Version 1.1.0 Beta4
   Fixed loading time: initializing and quitting eLicenser only once for all the scanned full plug-ins.
Cool! Much needed  fix :)

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: 30
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #32 on: January 09, 2014, 04:44:11 pm »
The beta 4 was a 1 day beta !!

Here is the beta 5 !!  ;D
.......testing.......

sonicassault

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 1
  • Check Alic @ www.psychedelic-techno.com
    • Alic
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #33 on: January 09, 2014, 09:04:46 pm »
...works!

Any chances to get the other things fixed I mentioned a few posts before?

Best, Sonic
Arturia Analog Lab 1.1.0.beta - VST3
Windows 7 Ultimate - 64bit
Cubase 7.5.0 - 64bit
Intel Core2 Quad Q9650 @ 3,0 Ghz, 8 GB RAM
RME HDSP 9632
Roland DS-7 with JBL Sub10
Novation Remote 37 SL

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 439
  • Karma: 19
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #34 on: January 09, 2014, 10:43:45 pm »
Version 1.1.0 Beta4
   Fixed loading time: initializing and quitting eLicenser only once for all the scanned full plug-ins.
Cool! Much needed  fix :)
Well, wasn't able to try Beta 4 so just installed Beta 5 and... I'm still getting the multi eLicenser POS Error Message warnings when starting Live 8.4.1 64-bit while it scans Analog Lab.

Previous eLicenser was 6.5.4.1120 (I had to force install it to fix this 64bit issue)
Current  eLicenser version is 6.6.6.2136 (after Beta 5 installation).

Obviously, the eLicenser USB key is plugged in and Live 8.4.1 32bit still works fine.

...now, to check Beta 5 itself :) (in 32bit)

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 439
  • Karma: 19
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #35 on: January 09, 2014, 11:26:14 pm »
Beta 5: I'm detecting an issue with unstable pitch if the Pitch Bend (either MIDI Controller or Analog Lab GUI, doesn't matter) is used at least on the Multi Preset Ampliflies.

Opening the Jupiter-8V and checking its preset for issues, I tried to use JP8's own Pitch Bend and as soon as I did that, the pitch corrected itself to a more tuned value but each time I messed with Pitch Bend through Analog Lab, when getting back to 0% PB, the JP8's pitch became untuned.

Edit: oh, I just realized that I only have to hover the mouse over the Jupiter-8V's PitchBend for the pitch to correct itself! I'm not even required to "touch" it to fix the pitch.

Edit: Similar issue with Multi preset "Butter Bass" also with a JP8. Best way to notice the issue is going to +100% or -100% with AL's Pitch Bend.
« Last Edit: January 10, 2014, 01:12:01 am by Koshdukai »

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 439
  • Karma: 19
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #36 on: January 10, 2014, 12:13:46 am »
the full edit version of Modular V is stuck in circular mode for mouse controlled knob movements, when Analog Lab itself is using linear mode (as are the other plugins). There needs to be a way of forcing it to use linear.
I'm getting this on other full GUIs on Beta 5 like CS-80V, Modular V, ARP2600 V and Mini V.

Jupiter 8V. WurliTzer and Prophet V are working in linear mode.

btw, something weird happened when changing from VS to 5, the 5 panel showed up with colored circles over the knobs. When I got back to VS mode and tried the 5 once again, the panel was ok  ???

oh, btw, trying to call SEM V gave me an eLCC error: "Application 'Unkown Application' has caused the following error: Application not registered:". After a couple of OKs it opened SEM V's GUI (V.1.2.0 build 38167).
Checking Analog Lab's Prefs I see *ALL* plug-ins as EDITABLE (SEM V showing as 1.2.0)

Tried just loading the SEM V VST (which btw is 1.1.7 ...reminding me I didn't update it :P but I'm going to, now) and it loaded fine, no eLCC errors.
« Last Edit: January 10, 2014, 12:22:11 am by Koshdukai »

kickwizard

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
  • Karma: 15
    • My soundcloud
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #37 on: January 10, 2014, 12:15:51 am »
Quick test on

Lab standalone

cubase le 32 bit

Ableton Live  9 32 bit

Ableton Live 9 64 bit

All seem to be functioning ok
 
I downloaded live 64 bit to see if i could replicate koshdukai's authorisation error but it was ok no errors
« Last Edit: January 10, 2014, 07:33:24 pm by kickwizard »

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 439
  • Karma: 19
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #38 on: January 10, 2014, 12:21:25 am »
I downloaded live 64 bit to see if i could replicate koshdukai's authorisation error but it was ok no errors
Thanks. What OS are you using? (you tried with Live 9 64bit right?)

kickwizard

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
  • Karma: 15
    • My soundcloud
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #39 on: January 10, 2014, 12:27:43 am »
Windows 7 pro 64 bit

Live 9.1 

64 bit  and 32 bit

Ok sorry I should be more clear I haven't any full plugins installed only lab

I tried to install sem v demo but I cant authorise it says "A license of the same type you are trying to download is stored in the selected eLicenser already. There may not be more than one such license present on any given elicenser ?

I also tried Mini v and had the same authorisation problem

Might be unrelated but im sure I tested a lab beta with the arp 2600 demo
« Last Edit: January 10, 2014, 07:33:49 pm by kickwizard »

George Ware

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: 2
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #40 on: January 10, 2014, 01:19:43 am »
With beta-5 I can not change patches from the keyab-61 value knob

George Ware

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: 30
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #41 on: January 10, 2014, 10:42:37 am »
Koshdukai :
- Your Prophet bug is a known one. The problem came from the Prothet itself...
- For your SEM problem i think Thomas mailed you about it.
- I've been unable to reproduce your pitch wheel bug...could you tell me more about it
Georges :
- No change had been made on this point. Double check that your keylab is selected in the drop box in Analog Lab.
Try to boot your keylab holding octave down and up.

Thanks a lot for your feedback !!  ;)
.......testing.......

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 439
  • Karma: 19
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #42 on: January 10, 2014, 12:01:45 pm »
- I've been unable to reproduce your pitch wheel bug...could you tell me more about it
Try loading one of the Multi Presets I mentioned using Ableton Live 8.4.1 32bit (I haven't had the time to try it as standalone or on another host, but I will tonight).

Then, play some notes on your MIDI controller while dragging the Pitch Bend (AL's GUI PitchBend will do it too) fully up and down a couple of times and let go the Pitch Bend to let it go to 0%. After this, the Jupiter 8V preset will become a little bit detuned when compared with the initial tuning.

Opening the full GUI of the preset and tweaking with Jupiter 8V's own GUI Pitch Bend joystick will fix the tuning, but as soon as you mess with Pitch Bend through Analog Lab, the slight detuning happens again.

Then, simply hovering the mouse over Jupiter 8V's GUI Pitch Bend joystick will achieve a slight pitch retune, fixing the issue again.

I'm going to try this with the Standalone version of AL 1.1b5 and also under savihost 32bit to see if this behavior happens under those too.
« Last Edit: January 10, 2014, 12:07:36 pm by Koshdukai »

kickwizard

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 124
  • Karma: 15
    • My soundcloud
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #43 on: January 10, 2014, 12:53:29 pm »
In the multi presets if you choose royal pads first  royal pads is really loud

If you choose rubber guts then royal pads its a normalised volume

Strange

On further testing it seems slighty inconsistent but I have reproduced it 10 times and only once has it been normalised at the start

=============================================================================================================================================================================

The split isnt working properly on

Whose the tiger  preset if you hold the arp in the yellow and play the same key and let go in a higher octave in the red it the arp goes almost silent
« Last Edit: January 10, 2014, 01:11:24 pm by kickwizard »

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: 30
Re: Analog Lab 1.1
« Reply #44 on: January 10, 2014, 05:05:47 pm »
And now Beta 6  :o thanks to Koshdukai !
Nice bug !
.......testing.......

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines