September 22, 2014, 12:17:13 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change  (Read 460 times)

van heinous

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change
« on: December 14, 2013, 10:54:25 pm »
Hi-

I'm trying to figure out a way to start patterns on my SparkLE with Ableton clips using Pgm Change. It's pretty straightforward, Clip one launches / starts pattern one, two starts two, etc. This is set in the Pgm Change area on clips, but I have no idea what to set them to, nor am sure where to find documentation for that for SparkLE.

Has anyone done this, and what settings did you use?

thanks
-Eddie

van heinous

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
Re: Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change
« Reply #1 on: December 15, 2013, 04:30:43 am »
To gt a better idea of what i'm talking about click below and scroll to "Using Program Change Messages"

https://www.ableton.com/en/articles/using-external-synthesizers-live/

Jay Bits

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 9
Re: Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change
« Reply #2 on: December 18, 2013, 01:58:56 pm »
i've tried this too, but didn't get it to work. the prgm change didn't do anything, no mather what i wrote in there...

if that works, would be nice to know if you can also change a whole project somehow?

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.541
  • Karma: 82
    • http://www.arturia.com
Re: Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change
« Reply #3 on: December 19, 2013, 09:48:25 am »
This is currently not possible, sorry.
Kevin
Soft Arturia

koochey

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 23
  • Karma: 0
    • Den Ishu
Re: Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change
« Reply #4 on: December 29, 2013, 07:11:54 pm »
you can record the patter change into the clip with ableton 9
then you could make different clips with the curve setting for each pattern !

Jay Bits

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 49
  • Karma: 9
Re: Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change
« Reply #5 on: January 07, 2014, 01:31:42 am »
you can record the patter change into the clip with ableton 9
then you could make different clips with the curve setting for each pattern !

how do i have to set this up? do you run spark as plugin? i can't record anything to an ableton clip...

van heinous

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
Re: Using SparkLE with Ableon clip Pgm Change
« Reply #6 on: January 25, 2014, 07:19:05 pm »
Huh. Thanks koochey - I'll give that a try.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines