July 30, 2014, 05:03:52 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: I need to tune my micrubrute  (Read 765 times)

LoItaliano78

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
I need to tune my micrubrute
« on: January 19, 2014, 11:56:24 pm »
Hallo
Writing from Italy here.This is my first analog synth and as soon as I started to play I've noticed that the oscillator it's not in tune.It was tuned on G instead of A(440h)So following he procedure described I ve tuned to A using the tuner for my guitar.But here's the problem.It s tuned on an octave and if i press the A in the next octaves it's drifting.I'm sure U know what I'm saying.For example octave at 0 A it's tuned at 440hz-A1 it's getting higher ih hz and oct2 more higher.Same if I go down 0ct-1 oct-2.How can I handle this things.How can I get a good tune spanning all keybord octaves?Hope someone understood me.Waitingfor Ur help m8s

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 680
  • Karma: 28
Re: I need to tune my micrubrute
« Reply #1 on: January 22, 2014, 09:47:15 am »
you can use the enclosed Technote to tune your Microbrute
« Last Edit: February 07, 2014, 11:07:37 am by Bruno@arturia »
Bruno
Arturia Hardware

meshkimono

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: I need to tune my micrubrute
« Reply #2 on: February 06, 2014, 08:13:08 pm »
I'm having the same issue.  How do I find this technote? 

KMW

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
Re: I need to tune my micrubrute
« Reply #3 on: March 05, 2014, 05:09:23 am »
Enclosed Technote?

Dav1d

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 544
  • Karma: 26
Re: I need to tune my micrubrute
« Reply #4 on: March 10, 2014, 10:26:38 am »
This is the same procedure as  the technote for MiniBrute

LoItaliano78

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: I need to tune my micrubrute
« Reply #5 on: March 13, 2014, 05:34:01 pm »
Well It's a month now that I'm trying to tune this synth.I don t have the minibrute technical note.I own a microbrute and the tune is a 440 only with the A  on 0 oct.Elsewhere and in any other octave the A get's higher and higher.Shuold I use the two little holes set aside the fine tune knob?

sullyemerson

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: I need to tune my micrubrute
« Reply #6 on: March 24, 2014, 02:58:21 pm »
Any word on the location of this technical note? I too would like to perform a more precise tuning.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines