September 18, 2014, 05:45:55 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Spark LE not connecting (SOLVED !!!)  (Read 436 times)

jwh

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
    • Reverbnation
Spark LE not connecting (SOLVED !!!)
« on: February 02, 2014, 01:36:00 pm »
First time this has happened, just went into the standalone mode, hitting the Spark icon
on my desktop, when it came up Spark controller connecting, then connection failed, what's went wrong ?
Something to do with the driver ? Any suggestions ?


Thanks
John
« Last Edit: February 03, 2014, 04:48:22 pm by jwh »
i7/16GB RAM, Win 7 X 64, SONAR X3D Producer
V-Studio20, HagstromF200P, Ibanez Talman, Fender Bass, Rokit 8 Monitors, Maschine MK2, Spark LE

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.541
  • Karma: 82
    • http://www.arturia.com
Re: Spark LE not connecting
« Reply #1 on: February 03, 2014, 09:37:34 am »
Is Spark doing sound?
If the audio device is not setup up correctly, the software can not connect to the controller.

Kevin
Kevin
Soft Arturia

jwh

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
    • Reverbnation
Re: Spark LE not connecting
« Reply #2 on: February 03, 2014, 01:34:28 pm »
Hi Kevin, yes the audio test gives me the sound, so I don't know what the problem is !
Except, it also brings up a box when I try to load it into my DAW, and it says please go into
the MIDI settings in your DAW and uncheck private in and private out, only problem is
it's not sowing up in my DAW, any thoughts ?


Thanks
John
i7/16GB RAM, Win 7 X 64, SONAR X3D Producer
V-Studio20, HagstromF200P, Ibanez Talman, Fender Bass, Rokit 8 Monitors, Maschine MK2, Spark LE

loboloco

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 2
Re: Spark LE not connecting
« Reply #3 on: February 03, 2014, 01:53:29 pm »
Are the pads lightening up on the controller? The "remove private ports" isn't relevant - it shows up to everybody and as I understand - you can ignore it...

Gothboy

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 162
  • Karma: 3
    • Dymaxion Vehicle
Re: Spark LE not connecting
« Reply #4 on: February 03, 2014, 02:30:55 pm »
I have this same problem too if I try to use SparkLE in standalone.  I have to toggle my interface setting for it to work so I hardly use SparkLE in this way.  I'm hoping they fix this with 2.0
Apple Mac Pro 2.66 GHz. Intel Xeon Quad core 5GB RAM
2 OS drives: Snow Leopard 10.6.8/Lion 10.7.5 Ableton Live 9.1.3
Novation Remote Zero/ SL MK 2/ controllers
Automap 4.7
V collection, SparkLE 2.0

jwh

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
    • Reverbnation
Re: Spark LE not connecting
« Reply #5 on: February 03, 2014, 03:24:19 pm »
The pads only light up when I first boot up my PC, it just runs through them all,
after that, nothing, just the blue light at the top right hand is on where it says Spark and MIDI
it's the Spark one that's lit !!




John
i7/16GB RAM, Win 7 X 64, SONAR X3D Producer
V-Studio20, HagstromF200P, Ibanez Talman, Fender Bass, Rokit 8 Monitors, Maschine MK2, Spark LE

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: 30
Re: Spark LE not connecting
« Reply #6 on: February 03, 2014, 03:48:57 pm »
How do you connect your SparkLE ?
You shouldn't use a USB HUB or any USB extension to plug your sparkle into.
Use USB port at the back of your computer and plug your Sparkle directly into them.

.......testing.......

jwh

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
    • Reverbnation
Re: Spark LE not connecting
« Reply #7 on: February 03, 2014, 03:59:59 pm »
Hi Ben, it's straight into a USB port at the back of my PC, what should the audio and MIDI settings show in the setup tab ?
i7/16GB RAM, Win 7 X 64, SONAR X3D Producer
V-Studio20, HagstromF200P, Ibanez Talman, Fender Bass, Rokit 8 Monitors, Maschine MK2, Spark LE

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: 30
Re: Spark LE not connecting
« Reply #8 on: February 03, 2014, 04:38:02 pm »
Your audio sound card used as Output.
You're still unable connect your Sparkle ? Even in standalone ?
.......testing.......

jwh

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 0
    • Reverbnation
Re: Spark LE not connecting
« Reply #9 on: February 03, 2014, 04:47:34 pm »
There must have been something wrong with the USB port, I took it out of one port put it in another
then it installed the driver, and it works !!!!!!!!!!!!!


Thanks for all the input, appreciate it !!


John


(Sometimes the simplest of things )
i7/16GB RAM, Win 7 X 64, SONAR X3D Producer
V-Studio20, HagstromF200P, Ibanez Talman, Fender Bass, Rokit 8 Monitors, Maschine MK2, Spark LE

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 522
  • Karma: 30
Re: Spark LE not connecting (SOLVED !!!)
« Reply #10 on: February 03, 2014, 04:53:57 pm »
Nice enjoy !
.......testing.......

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines