September 19, 2014, 09:56:38 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: KEYLAB WITH ABLETON LIVE 8/9  (Read 2853 times)

karose13

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: KEYLAB WITH ABLETON LIVE 8/9
« Reply #15 on: April 24, 2014, 10:36:47 pm »
Ben,

I'm interested in purchasing an Analog Laboratory 49. Do you have a script to map that one with Ableton 9 yet?

Thanks   :D

jszetho

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: KEYLAB WITH ABLETON LIVE 8/9
« Reply #16 on: April 30, 2014, 09:26:37 am »
Hey,

I have followed all the instructions regarding how to get user remote scripts working with the Keylab 25 and Ableton, however I had to find the new location to install the "user remote scripts" because of the update which moves this folder to "MIDI remote scripts" within the .app package contents (Mac OS).

I can select the Keylab 25 from the "control surface" drop menu in the Ableton preferences, however I can't seem to control any settings/parameters in Ableton from the physical Keylab 25 parameter dials. It should be noted that I cannot get the purple hand to show up either which is supposed to indicate which group of parameters will be controlled.

I am suspicious that the existing user remote scripts don't work with the updated Ableton version (9.1.1 or 2)? Because everything seems like it should work, except for the actually ability to control everything from the Keylab midi controller...

Please help!

Thanks

scbrown333

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
Re: KEYLAB WITH ABLETON LIVE 8/9
« Reply #17 on: July 10, 2014, 06:28:24 am »
Keylab 49 doesn't show up in Preferences for me under the Control Surface drop down menu.  Ableton recognizes the Keylab as a midi port and I can map everything manually, but the auto mapping doesn't seem to be an option for me.

barryfell

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: KEYLAB WITH ABLETON LIVE 8/9
« Reply #18 on: August 02, 2014, 01:14:29 pm »
When I use my Keylab 25 as a general MIDI controller with this Live control script the encoders don't work properly.  They jump up to 25, then accelerate up to 127 with a tiny movement.

There is no problem with the faders, which send CC 0-127 smoothly and slowly as expected.  However, i'm getting trouble with the likes of MIDI learn on VSTs.

Any idea what could be wrong?

There is no problem with the encoders when I use them with Analog Lab, and no problem when I don't use this script.

Basically, the only reason I can see I need for this script is to enable the transport, which doesn't work without it.
« Last Edit: August 02, 2014, 01:39:34 pm by barryfell »

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines