July 28, 2014, 10:37:05 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Warning: Midi Ports  (Read 1515 times)

fella

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: 0
Warning: Midi Ports
« on: August 13, 2011, 08:30:31 am »
I get this msg every time i load an instance of spark.. Warning;Midi Ports You need to turn off some midi connections in your software. please go to your sequencer's midi settings and turn off spark private in and spark private out. i have gone into my prefs/settings and the only thing i have found to do with spark private out or in is in my outport and inport and there not selected.. so im not sure why im getting this  Warning

i'm running logic 9

thanks for any help!

MR909

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
    • Cult of Janelle
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #1 on: August 22, 2011, 02:45:11 am »
I used to get this when running Ableton, you can disable the message from popping up it is just a reminder for when you setup the MIDI IN, OUT and SYNC, just make sure you have the MIDI for these parameters set to SPARk Public (in and out). hope this helps

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #2 on: August 22, 2011, 10:33:24 am »
Hi all,
you have to disable all Private ports in your DAW to make Spark working correctly.
In Ableton, you just have to deselect them in the preferences.
In Logic, see this post.

Kevin
Kevin
Soft Arturia

fella

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: 0
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #3 on: September 01, 2011, 05:54:42 am »
does anyone have a screen shot ?

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #4 on: September 01, 2011, 09:33:50 am »
What screenshot do you need?
Kevin
Soft Arturia

fella

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: 0
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #5 on: September 06, 2011, 10:59:23 pm »
A screen shot of the environment. Thats the only place the the rewiring happens right ?

Thanks

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #6 on: September 07, 2011, 09:06:25 am »
I 've made a screencast to show you what to do.
You can download it here
Best
Kevin
« Last Edit: September 28, 2011, 09:15:21 am by Kevin »
Kevin
Soft Arturia

fella

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: 0
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #7 on: September 28, 2011, 05:23:37 am »
Hey Kevin, Thanks!! but I cant seem to log into that page.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #8 on: September 28, 2011, 09:16:41 am »
Hi fella,
sorry I put the wrong link.
I modified it. You can now DL the screencast.
Kevin
Soft Arturia

fella

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 28
  • Karma: 0
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #9 on: October 04, 2011, 01:38:13 am »
Thanks!! I still get the msg every time i load an instance of spark tho. I have saved it as a template and still i get the msg.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #10 on: October 04, 2011, 09:22:24 am »
Hi fella,
the only way to not have the message again is to check the button "Don't show this message again"
Kevin
Soft Arturia

pharrari

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #11 on: October 23, 2011, 11:28:29 pm »
I have this same exact message in Pro Tools 9 and I too need some assistance please!

Thanks!

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Warning: Midi Ports
« Reply #12 on: October 24, 2011, 09:16:30 am »
Hi pharrari,
to diable priate port in PT, look at this screencast.
Then when you see the warning window, just click on the "Don't show this message again" button.

Best
Kevin
Kevin
Soft Arturia

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines