July 31, 2014, 11:44:10 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Out of sync in Logic  (Read 1945 times)

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Out of sync in Logic
« on: August 20, 2011, 02:50:35 am »
Hello.

I'm looping a 4 bar section in logic.  Spark goes out of sync with the clock after
it loops 2 or 3 times. whats up with that?

Also Spark doesn't always start on the "1" beat with the count in when I'm recording.

please help!
« Last Edit: August 20, 2011, 03:44:18 am by IndigoCesar »

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Out of sync in Logic
« Reply #1 on: August 22, 2011, 11:39:25 am »
Hi IndigoCesar,
did you install the lates version of Spark?
Kevin
Soft Arturia

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Re: Out of sync in Logic
« Reply #2 on: August 23, 2011, 02:26:27 am »
Hi Kevin,

Yes, I have installed the latest version.  Sometimes it starts in sync but most times not.

Thanx for reply.


Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Out of sync in Logic
« Reply #3 on: August 24, 2011, 09:44:05 am »
Are both "Host" and "Tempo" button on in the toolbar?
Kevin
Soft Arturia

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Re: Out of sync in Logic
« Reply #4 on: August 25, 2011, 04:00:50 am »
Yes. Both are on.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Out of sync in Logic
« Reply #5 on: August 25, 2011, 09:29:34 am »
So it is definitely a bug.
I will try to reproduce it.
Kevin
Soft Arturia

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Re: Out of sync in Logic
« Reply #6 on: August 26, 2011, 12:43:14 am »
Great! Let me know if there is anyway I can help. Thanx!!!

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Out of sync in Logic
« Reply #7 on: August 26, 2011, 09:39:15 am »
So far, I can not reproduce it.
Can you give me more details about your setup (sample rate, buffer size, audio card ...)?
Kevin
Soft Arturia

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Re: Out of sync in Logic
« Reply #8 on: August 27, 2011, 08:45:59 pm »
MacBook Pro Intel 2 ghz 4 gb ram.
Buffer no less then 512.
Motu 828 mk3 audio card.
Running at 48 K max.

Running very few tracks and plugins.

Ill check to see if it happens whith any
Particular plugins running.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Out of sync in Logic
« Reply #9 on: August 29, 2011, 09:08:41 am »
Thanks for the details.
We have a 828 ere so I will try with it.
My last question, does this happens frequently, every time, sometimes or once?
Kevin
Soft Arturia

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Re: Out of sync in Logic
« Reply #10 on: August 29, 2011, 11:26:23 pm »
Frequently; more often than not.

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Re: Out of sync in Logic
« Reply #11 on: September 03, 2011, 02:14:36 am »
Looks Like its happening when I have another track other than spark selected in logic,
which I need to do because thats exactly what I'm trying to do, recording another instrument while spark plays back drums. hope this helps.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Out of sync in Logic
« Reply #12 on: September 05, 2011, 01:46:45 pm »
Ok. Thanks for the details, it should help me to reproduce it.
Kevin
Soft Arturia

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Out of sync in Logic
« Reply #13 on: September 06, 2011, 05:19:43 pm »
Still not able to reproduce it  :(
Is it possible for you to PM me a Logic project with the associated Spark project and tell me what instrument you are using.
Kevin
Soft Arturia

IndigoCesar

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 33
  • Karma: 1
Re: Out of sync in Logic
« Reply #14 on: September 06, 2011, 08:45:50 pm »
sure let me set that up.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines