August 23, 2014, 05:25:49 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Prophet VS patch compatibility  (Read 1595 times)

juvation

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Prophet VS patch compatibility
« on: November 09, 2011, 09:48:46 pm »
does the plugin read and write (or send & receive, etc) real Prophet VS patch dumps?

thanks,
j

rbocquier

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: 2
Re: Prophet VS patch compatibility
« Reply #1 on: December 06, 2011, 05:43:17 pm »
Yes, sort of.
You have to convert/store the patch dumps to .syx file format first.
Then click on the "import" button of Prophet-V toolbar. A local menu appears, pick there either "Pro 5 sysex" or "Pro VS sysex" according to the actual content of the sysex message.

Hope this helps.
Robert
Robert
Arturia team

juvation

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Prophet VS patch compatibility
« Reply #2 on: December 20, 2011, 02:49:26 am »
hi Robert,

thanks for the reply.

can Prophet V export patches to syx, too? ideally i'd like to create patches in the software then export to the hardware.

thanks much
J

jsepeta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Prophet VS patch compatibility
« Reply #3 on: June 05, 2013, 04:03:30 pm »
I'm having some difficulty with the import function. I've got a folder of .SYX files (ex. vsAllPhilvs7.syx) but after putting the synth in VS mode and selecting Import / ProVS Sysex, the file names in the folder are all grayed out.

markcohn

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: Prophet VS patch compatibility
« Reply #4 on: September 30, 2013, 04:00:37 am »
I'm having the same problem  ???  I've searched through the manual and googled plenty, and unless I'm blind, can't really find any documentation on this.  It's cool the ProphetV comes with the first 40 factory sounds, but I have the other 2 banks that came with Rev3.3 and would love to check those out.  I click "Import Pro5 Sysex" and navigate to the folder where the .syx files are, but I can't select them as they are grayed out...

What gives?  Anyone?  Is it only able to load single programs and not banks of sysex?  Any answers would be appreciated...

Thanks!

Firechild

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Prophet VS patch compatibility
« Reply #5 on: April 16, 2014, 11:13:41 am »
I really want to EXPORT sysex files to my real Prophet VS , is that possible , if not , see it as a feature request !
Pro Tools 10.3.6 HD  HD3 TDM , OS X 10.8.4 Mac Pro 2010 Hexacore.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines