July 25, 2014, 05:48:39 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Spark VDM AU plugin does not work in Ableton Live.  (Read 509 times)

rupertlally

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Spark VDM AU plugin does not work in Ableton Live.
« on: March 07, 2012, 11:11:11 am »
Have already emailed Arturia about this; wondered if anyone else was having the same problem with the Spark VDM demo in Ableton Live 8 on Mac? I'm on the latest version of Live (8.2.8) with OS 10.5.8. and everytime  I try to open the AU plugin Live crashes completely.

Futureline

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 36
  • Karma: 1
Re: Spark VDM AU plugin does not work in Ableton Live.
« Reply #1 on: March 07, 2012, 11:14:12 pm »
It happens to me trying to authorize the 15-day-testperiod on FL studio,- but works ok just launching directly to demo-mode.
One thing I miss though, is a manual....not the quick start-version..
Asus PC with Windows 8 - 64bit., 16gb RAM, IntelCore i7 3770 CPU  3,40ghz.
FL Studio  11 Studio Edition
Akai MAX49 Midi-keyboard
V-Collection, Blade, PolyKB II, Synthix, V+, Matrix, Lector, Minimonsta, Sampletron, Samplemoog, Miroslav Philharmonik, Sonik Synth, Spark VDM, Wurlitzer V, Analog Lab.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: Spark VDM AU plugin does not work in Ableton Live.
« Reply #2 on: March 08, 2012, 09:35:46 am »
Hi rupertlally,
can you give me some details about this crash?
Do you have the crashlog generated by Mac OS X?
Does it happens with VST?

Kevin
Kevin
Soft Arturia

rupertlally

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Spark VDM AU plugin does not work in Ableton Live.
« Reply #3 on: March 08, 2012, 09:43:35 pm »
Hi Kevin,

As soon as you select  the AU plugin in Live you get the "spinning umbrella" for about
10 seconds then Live quits completely. VST appears to work without any problems; so it's only the AU version. Haven't tried the standalone version but assume that works too. Have had similar problems with Analog Player AU plugin, but that was only occasionally; this happens every time. Tried a previous version of Live (8.2.1) assumed it was that at first so updated Live to latest version - same thing. Can send Ableton crash report if that helps.

Best,
Rupert

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines