April 25, 2014, 03:27:46 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Spark version 1.4 working with Protools 10  (Read 2559 times)

charleslklee

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
Re: Spark version 1.4 working with Protools 10
« Reply #30 on: March 22, 2012, 06:22:39 pm »
Hi Kevin,

Although the stand alone mode Spark said 1.4.1, I did not see the Project Vintage Drum Machines at all, and the Protools Plug In mode still said 1.4

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.412
  • Karma: 78
    • http://www.arturia.com
Re: Spark version 1.4 working with Protools 10
« Reply #31 on: March 23, 2012, 09:31:07 am »
I don't understand I tried to install it from scratch and it works on my computer.
What is your setup (OS, computer ...)

Kevin
Kevin
Soft Arturia

charleslklee

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
Re: Spark version 1.4 working with Protools 10
« Reply #32 on: March 23, 2012, 10:14:04 am »
Mac OSX10.6.8 2 Dual-Core x3 Ghz Intel Xenon, 9GB 667Mhz DDR2 FB-DIMM... the strange thing is it is 1.4.1 on Stand alone mode, but not inside Protools 10 as Plug In Mode.  Also where do I find those new Drum Machines since when I scroll down the from A-Z, there is no Drum Machines like those Roland , but only the Ace Tone....

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.412
  • Karma: 78
    • http://www.arturia.com
Re: Spark version 1.4 working with Protools 10
« Reply #33 on: March 23, 2012, 11:03:44 am »
All the DR-X0X are the Roland drum machines.

Concerning RTAS, this may due to a cache problem in Pro Tools.
Can you try to delete the .dpm then launch Pro Tools, ensure that you can not load Spark plugin, it means that the cache has been updated.
After that reinstall only RTAS plugin.

One more thing, please make sure that you have only Spark_1_4_1.dmg on your disk.
Sometimes Mac OS X does not work well with several dmg of the same app.
Kevin
Soft Arturia

charleslklee

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
Re: Spark version 1.4 working with Protools 10
« Reply #34 on: March 24, 2012, 11:57:35 am »
Ok I saw those drum machines, I thought they will be under one category...

And when I turn off the computer and restart Protools, the Spark becomes 1.4.1

Then I have another question, when I drag one pattern or the entire bank 16 pattern as Midi file onto Protools, and when I solo anyone of those pattern tracks on Protools, the Spark does not play that particular Midi pattern but it only plays the pattern on the Spark machine at that moment, eg A pattern 1 was blinking on the machine, it will play that pattern only , when I even solo eg Midi track of Pattern 5 on Protools , it still only play the A pattern 1.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines