July 24, 2014, 04:44:20 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: using my arturia software on 2 machines ??  (Read 965 times)

cylon

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
using my arturia software on 2 machines ??
« on: June 03, 2012, 07:51:18 pm »
Hi everyone

I have just got Arturia Laboratory + software and the following arturia synths.

ARP2600 V
CS80 V
Prophet V
Oberheim Sem V

I have both a desktop Mac and a Mac Laptop.

I want to install my software on both machines but only use one at once.

How do i do this ?

Im expecting i need to buy a Dongle for the licenses, is this the case and do i just drag my license to the dongle from the Elicense app on my desktop mac.

Also where can i buy a dongle as i cant see it on the UK online store.

And will this then be capable of allowing me to use the software on the two machines ??

Thanks.

Futureline

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 36
  • Karma: 1
Re: using my arturia software on 2 machines ??
« Reply #1 on: June 04, 2012, 05:20:41 pm »
I sent you a message regarding dongles, as I'm unsure if they accept it in the forum.  :)
Asus PC with Windows 8 - 64bit., 16gb RAM, IntelCore i7 3770 CPU  3,40ghz.
FL Studio  11 Studio Edition
Akai MAX49 Midi-keyboard
V-Collection, Blade, PolyKB II, Synthix, V+, Matrix, Lector, Minimonsta, Sampletron, Samplemoog, Miroslav Philharmonik, Sonik Synth, Spark VDM, Wurlitzer V, Analog Lab.

Sean W

  • Beta-testers
  • Full Member
  • *
  • Posts: 229
  • Karma: 31
  • Arturia US
Re: using my arturia software on 2 machines ??
« Reply #2 on: June 04, 2012, 06:57:02 pm »
Hi,

you need to purchase a USB-eLicenser dongle (aka The Steinberg Key), sold by many music  stores (~$25) and transfer the licenses to the dongle.
You can then use the dongle on any computer on which the Arturia software instruments are installed. Obviously, you can only run them on one computer at a time.
More information (including a video showing how to transfer licenses) available from:
http://www.arturia.com/evolution/en/support/elicenser.html

cylon

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: using my arturia software on 2 machines ??
« Reply #3 on: June 04, 2012, 06:59:24 pm »
I have ordered a Key yesterday so should be sorted soon.

many thanks for clarifying.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines