July 30, 2014, 03:16:50 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: New Name mini V - cant read Automap presets  (Read 1442 times)

ArtDeco

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
New Name mini V - cant read Automap presets
« on: July 07, 2012, 03:01:17 pm »
Hi!

After updating to Next Generation (minimoog V >> mini V) I no longer can open my presets in Cubase 6.5 direct or in Cubase Mediabay (Mac)

I use Automap version 4.3.0 (Novation ZeRO SL) and with that, all my presets are renamed and automatical stored to an archive with the name "minimoog V (Automap)"

Now with the new name I no longer can open / see all my AutoMap presets!!!!
I have tried to move all the .vstpreset files from the old Automap archives to the new "mini V (Automap)", but that doesen't help.

How can I use all my preset??
I have used many hours to systematize my minimoog and Modular moog sounds, all are now useless or??

- any solution from Arturia or users on this issue??

Thank you - ArtDECO

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 434
  • Karma: 19
Re: New Name mini V - cant read Automap presets
« Reply #1 on: July 07, 2012, 03:15:02 pm »
Have you checked with a text editor if you can find any refence to "minimoog" inside the  .vstpreset file?

I don't have Automap, so I can't check this myself, but if those files are text based, maybe there's a reference inside to the VST (old) name that needs to be changed to the new name? :)

ArtDeco

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Re: New Name mini V - cant read Automap presets
« Reply #2 on: July 07, 2012, 04:22:55 pm »
Hi Koshdukai!

Thank you for your kind and Quick reply!

I have open one of the old and a new preset with TextEdit and can here see some strange text in the top and some Meta information in the bottom of both.

I have tried to change the Meta so they are matching, but with out any result.

The text in the top of the new preset is something like this:
VST3565354004D494E6D696E692076000000$VstWCcnK!+FBChMIN SyncrosoftContentHeaderô}˛m/˙@0P≠u˝0#◊&˘*∂C◊_

mMQ^7∑g:S/#@∫ˇ+MS0յ @@@@bObW@wuW]˚2 /iѓO]4bGJLQHb˝6*√w5@$Jfiw˝@u@V@ bW@u@V@ bW@u@V@

bKYw9∫Nϰ˚d҇∫r˚zxN5fl∞F8_   W~P-]o˛L˚cD≥BıD≥BıD≥KuW |:/;Hqz4≈o*w,P\ˇ˝|:zwĕwKuKwV%%bKw wKĘ%W%(≥o˘(≥oҵ(≥Ԫ<?xml version="1.0" encoding="utf-8 (Not complete!!)

If there is an reference who had to be change, how can I do that on all these presets??

Thank you in advance

ArtDECO

Koshdukai

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 434
  • Karma: 19
Re: New Name mini V - cant read Automap presets
« Reply #3 on: July 10, 2012, 01:24:11 pm »
ok, I can see that those files are definitely not plain text, so it'll be hard to edit them with a normal text editor, like I suggested.

Well, the next thing that I would try, would be to use an HexEditor (to tweak binary files like that one) and look for any Minimoog reference, but this is becoming a bit fiddly and complex solution.

Were those Automap presets done by Novation or yourself?

If done by Novation, maybe the best thing is to ask them how to convert or update them to deal with the new Mini V change.

Sorry for not being more helpful on this :-\

ArtDeco

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Re: New Name mini V - cant read Automap presets
« Reply #4 on: July 10, 2012, 06:13:01 pm »
Hi Koshduk

Thank you for your kind reply.

These files are produced when saving my presets in Cubase.
When using AutoMap (For my Novation ZeRO SL) they get there own archives who doesn't work after renaming or in some cases also updating - not only Arturia but also some other products. (Moving them to new locations with old name or renaming doesn't work)

It will be at big job to make new presets so I will send this question to Novation /Focusrite.

THANK you for involving!

ArtDECO

Manuel

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 331
  • Karma: 1
  • GTHC-Entertainment
    • MySpace
Re: New Name mini V - cant read Automap presets
« Reply #5 on: July 10, 2012, 06:38:22 pm »
I don't use Mac, Cubase or Novation, but I would suggest two possible solutions.

  • 1) Install the new versions into another folder and keep both, the minimoog V/Moog Modular V and the Mini V/Modular V installed. (Actually I did this on Windows and it's working with them as well as with the new Laboratory 1.5.1)

With the Analog Laboratory 1.3.1 and 1.5.1, Minimoog V, Mini V and Moog Modular V as well as Modular V installed you can still use the previous version of the Laboratory and the new version.

  • 2) Try to rename the plugin file (VST 2.4 = *.dll on Windows) with the name of the previous versions. (I have renamed the "Analog Laboratory.dll" under Windows to "Analog Laboratory 1.5.1.dll" because I have problems using the new version with my existing projects as it is using much more RAM and I have only 3GB RAM)

By renaming the plugin itself you should be able to use the Automap presets without problems and because the Mini V/Modular V is installed, the Laboratory shouldn't have any problems loading them as external plugin.


I'm really just guessing because, as mentioned before I don't use any of those things... (Mac, Cubase, Novation Automap)!

ArtDeco

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Re: New Name mini V - cant read Automap presets
« Reply #6 on: August 01, 2012, 08:42:44 pm »
Hi Manuel

Thank you very much - your suggestion is working perfect.

Renaming the Plug-in, restart the mac, enable the Automap VST, open Cubase, Rescan Cubase Mediabay and there after I can read my old VTS presets - Perfect!

Working with Arturia miniV og ModularV

Could it be the trick also for my NI Kontakt 4 presets for reading in Kontakt 5......?

Thank you again to Manuel!

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines