September 17, 2014, 09:42:41 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Is Local Off supported on the MiniBrute?  (Read 6878 times)

xjscott

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 2
Is Local Off supported on the MiniBrute?
« on: July 16, 2012, 08:54:09 pm »
Nearly all MIDI instruments support a MIDI Local Off mode, where the keyboard transmits MIDI and the synthesis engine receives MIDI, but the internal connection from keyboard to the synthesis hardware is disconnected. This mode is used to facilitate work with sequencers and MIDI processors. I have read the manual and examined the remote editor and can not find any mention of support for this mode.

1. Does the MiniBrute have a Local Off setting? If so, how is it activated?

2. Does the MiniBrute support MIDI CC #122, which is the standard setting for remotely activating this setting?

Thanks!

Bruno@arturia

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 686
  • Karma: 27
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #1 on: September 07, 2012, 02:50:36 pm »
No it's not supported in the current firmware version.
We planned to wait for more deliveries to end user, so we get more feedback, before doing an update.
Thank you for the inquiry, we will evaluate this feature for the next update.

Bruno
Bruno
Arturia Hardware

matia

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 1
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #2 on: September 12, 2012, 12:14:07 am »
i'm gonna add a +1 on this feature too :-)

fanwander

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 4
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #3 on: December 07, 2012, 03:42:54 pm »
count me in for local off too!

popup

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 1
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #4 on: December 16, 2012, 01:37:45 am »
Same here.  Much needed feature.

Ed Solo

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 0
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #5 on: January 11, 2013, 11:06:37 pm »
Yeah, i definitely need this as i want to record the aftertouch info.

Has this been implemented in the 1.0.2 update.

The responsivness of the Aftertouch is much better on the Minibrute compared to my master keyboard which is why this is usefull to me.

QUICK WORKAROUND -

You can remove the midi cable from the Minibrute "in" whilst recording.


Tobias

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 1
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #6 on: January 12, 2013, 01:38:23 am »
+1

Yes please

bobby68

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 1
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #7 on: January 27, 2013, 03:56:02 pm »
Local Off is a much needed feature. So I can transpose the sequences from my Doepfer Dark Time and Mutable Instruments MidiPal from the keyboard, while the sequencers play the MiniBrute and a couple other synths, without triggering notes when pushing keys.


jabberwalky

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #8 on: February 09, 2013, 07:08:44 pm »
+1 to this.  I have a small bedroom setup, and the minibrute is front and center.  It's badly needs this feature.  Hell, screw any other updates and just add this.  Well...maybe figure out why the LFO still tries to sync to Abletons bpm in free mode (I'm using 1.0.2.)

flux302

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: 1
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #9 on: February 13, 2013, 09:38:54 pm »
another +1 on that

nickjarl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 1
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #10 on: February 14, 2013, 02:01:23 pm »
+1 Come on now Arturia....we needed this yesterday!

zedius

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 82
  • Karma: 8
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #11 on: February 15, 2013, 12:06:32 am »
+1 on this, but I think it would have to tie into some button combo functionality. I wouldn't want to have to load the software to set local on or off.

jooechip

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: 20
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #12 on: February 27, 2013, 12:18:27 pm »
Raised this same issue months ago

http://www.arturia.com/evolution/smf/index.php?topic=12050.0

I have a small setup too and bought the Minibrute to replace my Novation midi keyboard. While I maybe could have been a little more tactful, I got seriously flamed for daring to suggest that Arturia, has at the very least made a synth-101 error buy not including this feature or, at worst, misrepresented the Minibrute's capabilities as a DAW controller.

Jeez, one guy actually suggested I stick the Minibrute's audio out cable up my ass! Lovely, lovely people.

I wouldn't hold your breath guys.


ps, My ass hurts, can I take it out now?
« Last Edit: February 27, 2013, 12:23:01 pm by jooechip »

citric acid

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: 1
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #13 on: February 27, 2013, 08:36:26 pm »
me too. i need also local off

jabberwalky

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Is Local Off supported on the MiniBrute?
« Reply #14 on: February 28, 2013, 02:09:42 am »
I will hold my breath, especially since Bruno was one of the first replies in this thead and seems to be considering the feature in the next update.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines