July 30, 2014, 02:58:56 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: A few control elements seem to be faulty on my unit ...  (Read 1874 times)

Philippe

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 404
  • Karma: 49
Re: A few control elements seem to be faulty on my unit ...
« Reply #15 on: January 08, 2013, 03:17:05 pm »
Yes it may be.

Connect Origin to a computer, open a MIDI app (e.g. Audio MIDI Setup on a Mac) and check if the OS recognises Origin. If it doesn't this could be a jumper around the USB controller which is unplugged (best case) or a hardware problem (worst case).

To determine it, stay in front of Origin. Open the machine (you may need a special screw driver, screws are located in the front and in the back), carefully lift the upper part of the mechanics (the panel where all knobs, switches.... are located). Be careful here, there are cables inside tied to this panel so just lift it up  a little and put it on its back behind Origin. Then look at the upper left corner of the main board, near the power plug. There's a large flat cable going to the front panel. Behind this cable, on the left of a rectangular circuit you should find a jumper. Check that this jumper is well in position.

You could also check the external power supply if you can put your hand on a voltmeter. By the way, NEVER EVER use a power supply with different specs than the original one: 6.5V, 3.85A.

Tell me the result of your experimentation.
« Last Edit: January 08, 2013, 05:24:04 pm by Philippe »
Origin Lead  Developer

HUROLURA

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
Re: A few control elements seem to be faulty on my unit ...
« Reply #16 on: January 09, 2013, 03:27:02 pm »
OK, I checked everything as adviced.
So the Jumper is there and there are no visible hint about any defective part.

Then I read your post till the end, and tested the external power supply. This one delivers 0V either connected to the Origin or not. So now I have to find a replacement part. Looks like this part is the only one defective (I hope so).
Strange that it died suddenly.
Can you provide such parts or at least any advice to get one meeting the Origin's specs ?
« Last Edit: January 09, 2013, 04:06:30 pm by HUROLURA »

Philippe

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 404
  • Karma: 49
Re: A few control elements seem to be faulty on my unit ...
« Reply #17 on: January 09, 2013, 04:20:11 pm »
We can provide a power supply. You'll be contacted by David from the support to arrange that.
Origin Lead  Developer

HUROLURA

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
Re: A few control elements seem to be faulty on my unit ...
« Reply #18 on: January 09, 2013, 05:55:56 pm »
Great ! Thanks.
Hope it will bring it back to life.

HUROLURA

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
Re: A few control elements seem to be faulty on my unit ...
« Reply #19 on: January 22, 2013, 05:55:32 pm »
Can you send me the payment request for the power supply ?

HUROLURA

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
Re: A few control elements seem to be faulty on my unit ...
« Reply #20 on: February 14, 2013, 09:13:04 pm »
Bump.

Namm is over now, so I guess you could send me the payment request for the Origin power supply

HUROLURA

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
  • Karma: 0
Re: A few control elements seem to be faulty on my unit ...
« Reply #21 on: March 04, 2013, 05:02:43 pm »
Received the power supply. Everything working again !!! Thanks. :D

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines