July 24, 2014, 05:31:12 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: 1.5 instrument layers in stack mode distortion  (Read 886 times)

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
1.5 instrument layers in stack mode distortion
« on: October 11, 2012, 02:59:48 am »
Hi, when I load more than 2 instrument layers in stack mode one of the layers distorts or wont play at all, im not using the choke feature and i dont know what else could be wrong, might be a bug or just me. Anyone else having this problem???

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #1 on: October 11, 2012, 09:40:18 am »
Hi,
can you send me some audio examples?
Kevin
Soft Arturia

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #2 on: October 13, 2012, 05:48:07 am »
Here is an example, I placed a kick drum on layers 1 and 2 using stack mode, they play just fine, but when i load a sample on layer 3, layer 2 breaks down. layers 1 and 3 play fine. In the example I drop the gain on layers 1 and 3 so you can hear just layer 2. Loading all 6 layers also produces the same effect but on multiple layers.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #3 on: October 15, 2012, 09:38:44 am »
ok,
can you give me some details about your setup (OS, DAW...)?
Can you also send me the samples you are using?

Thanks
Kevin
Kevin
Soft Arturia

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #4 on: October 15, 2012, 04:36:23 pm »
Intel Core2Quad machine running windows 7, 64bit, 8gb ram, velociraptor hard drive for the OS and a separate 7200rpm drive for the audio samples. The samples are 24bit 44,000. The audio card is an M-audio delta 1010LT. I noticed the bug on stand alone mode, I will check if running as a vst causes the same problem.

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #5 on: October 15, 2012, 05:28:59 pm »
ok,
I managed to reproduce the issue.
Currently trying to understand what's wrong.
Kevin
Soft Arturia

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #6 on: October 15, 2012, 10:15:06 pm »
Thanks Kevin, glad it's not just me...

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #7 on: October 24, 2012, 12:50:19 am »
Any chance of working out this bug anytime soon?

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #8 on: November 05, 2012, 09:45:15 am »
Sorry for the late reply.
We have been quiet busy these days.
We may have an hotfix for this bug soon.
Kevin
Soft Arturia

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #9 on: December 13, 2012, 01:03:48 am »
When is the Hotfix coming?

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #10 on: December 13, 2012, 09:21:55 am »
Hi beanyles,
sorry for the delay,
we have currently a lack of resources for testing the version.
If you want, I can send you the beta version and you will tell me if this solves the problem.

Kevin
Kevin
Soft Arturia

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #11 on: December 14, 2012, 01:14:00 am »
Sure, i can give it a go

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #12 on: January 31, 2013, 12:05:43 pm »
Hi beany,
I am very sorry for the very long delay.
I should upload the beta very soon.
I have been very busy with SparkLE these days, sorry again.

Kevin
Kevin
Soft Arturia

beanyles

  • Beta-testers
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #13 on: February 05, 2013, 01:04:40 am »
Yes, I figured the SparkLE release would only delay a Spark update....

Kevin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.537
  • Karma: 81
    • http://www.arturia.com
Re: 1.5 instrument layers in stack mode distortion
« Reply #14 on: February 11, 2013, 12:17:08 pm »
That's true but if the sales of SparkLE are good, it will be good for future update of both :)
Kevin
Soft Arturia

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines