July 22, 2014, 05:29:48 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: controling Transpose from within DAW via midi keyboard  (Read 491 times)

turbo_kev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: 2
controling Transpose from within DAW via midi keyboard
« on: April 03, 2014, 12:36:31 pm »
Another question

when controlling transpose inside my daw via my midi keyboard. it all works fine
but there does not seem a way to make it latch. am I missing something or will this be a new feature soon ?

cheers
kev
Avitar  is  Jean Michel jarre & Me. In my home having a meeting about the Docklands Concert

Spark LE
V Collection
BeatStep
Cubase
win 7 ult 64 bit  quad core 8 gig ram

an3

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 21
  • Karma: 0
Re: controling Transpose from within DAW via midi keyboard
« Reply #1 on: April 03, 2014, 07:19:27 pm »
yeah would be nice if u can control transpose in the beatstep in ctlr mode :)

KRS

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 2
Re: controling Transpose from within DAW via midi keyboard
« Reply #2 on: April 04, 2014, 03:58:33 pm »
How do you transpose it with your DAW. I try to achieve this with ableton, but it doesn't work.

The signal passes through the beatstep and I can play the synth I'm controlling with it, but it doesn't affect the pitch of the sequence.

turbo_kev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: 2
Re: controling Transpose from within DAW via midi keyboard
« Reply #3 on: April 04, 2014, 08:42:05 pm »
I use Cubase, I just make a new empty midi track  with the input set to my axiom pro keyboard, and the output of the track to Beatstep.  and that's it

hope that helps a little
Avitar  is  Jean Michel jarre & Me. In my home having a meeting about the Docklands Concert

Spark LE
V Collection
BeatStep
Cubase
win 7 ult 64 bit  quad core 8 gig ram

KRS

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 2
Re: controling Transpose from within DAW via midi keyboard
« Reply #4 on: April 10, 2014, 01:01:43 am »
Well, that's actually the way i did it.
Found out, the only problem was I had to hold down the key while I expected it to latch  ::)

turbo_kev

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
  • Karma: 2
Re: controling Transpose from within DAW via midi keyboard
« Reply #5 on: April 10, 2014, 10:28:20 am »
Yep that's why in my first day posting on here I asked if they would include in a new firmwear to have a latch function
and also a ratchet function so you can do tangerine dream effects

Fingers crossed
Avitar  is  Jean Michel jarre & Me. In my home having a meeting about the Docklands Concert

Spark LE
V Collection
BeatStep
Cubase
win 7 ult 64 bit  quad core 8 gig ram

KRS

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 2
Re: controling Transpose from within DAW via midi keyboard
« Reply #6 on: April 23, 2014, 10:38:52 am »
An addition:
Transpose via midi keyboard ONLY works when you have connected the beatstep via usb to your pc to control softsynth.
When you control a hardware synth via MIDI or CV/Gate, the note you want the sequence to be transposed to, passes through the beatstep and is heard in between the notes of the sequence!

A BIG problem in my opinion!
« Last Edit: April 23, 2014, 11:34:37 pm by KRS »

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.2 | SMF © 2011, Simple Machines